Burglary V2 project

Woninginbraak zijn erg vervelend en komen helaas nog te vaak voor. Om het woninginbraak probleem op te lossen, is er een 3D-omgeving van een typische Engelse/Nederlandse woonwijk gemaakt. In deze simulatie moesten gevangenen een huis uitzoeken om te beroven, zodat bestudeerd kon worden, waar inbrekers op letten en hoe huizen beter beveiligd kunnen worden.

Burglary V2 project – Huizen
De huizen in de simulatie moesten zo realistisch mogelijk zijn. Daarom is de gehele woonwijk inclusief, verlichting, camera’s en auto’s handmatig en op schaal gemaakt. Dit alles, om de simulatie er zo realistisch mogelijke te maken.

Burglary V2 project – Beveiliging
Om de simulatie uitdagender te maken, zijn er ook verschillende beveiligingen en obstakels toegevoegd. In de simulatie liepen mensen rond, er reden auto’s rond, er waren camera’s en op verschillende plekken hingen buurtpreventie borden. Hierdoor kwam de simulatie tot leven en kon er beter bestudeerd worden, welke factoren er allemaal een rol spelen, tijdens het plannen en inbreken in een huis.

Als u geintreseerd bent in dit project, dan kunt u op één van de onderstaande links meer lezen over dit project en de studie waar dit project voor is gebruikt.